Sunday, July 1, 2012

Začíná dovolená... - The vacation has begun...

Letos jsme se rozhodli zopakovat loňskou úspěšnou dovolenou, ale v opačném pořadí. První jsme vyrazili k moři do Lignana. Další týden je v plánu super výlet na camperu. This year, we´ve decided to repeat great vacation of last year, only we change the order. We have started at the seaside in Lignano. The other week we plan to set off with the camper


Letos jsme bydleli na samém cípu poloostrova, s krásným výhledem na přístav,. Z terasy jsme mohli pozorovat spousty lodí a plachetnic, před poledním žárem slunce se kluci naopak mohli schovávat v chládku labyrintu atria.
This year we lived at the most distant corner of the peninsula, with a lovely view of the Lignano port. From teracce we could watch lot of ships and sailing boats, from the hot midday sun the boys were protected in the shadow of the inner atrio labyrinth.



Z pláže za domem jsme se mohli těšit pohledem na červené majáky, které nám připomínali naše první setkání na mysu Hatteras v Severní Karolíně. From the beach behind our house, we enjoyed the view with red lighthouses, which remembered our first meeting in Cape Hatteras, North Carolina.







 Jednoho rána jsme vyrazili na výletní lodi na Mušličkový ostrov. One morning, we took a ship to go  for an exploration of the Shall island.


 Na lodi měli kluci společnost, kterou ocenil hlavně Dominik, jelikož jsme doma zapomněli bombony :) On the ship the guys had a company, which was appreciated specially by Dominik, due to the fact that our candies were left at home :)

 Po cestě míjíme rybářské vesnice a přijíždíme na ostrov, který dostál svému jménu. Je opravdu plný mušlí a škebliček, takže z prázdnou domů určitě neodjedeme. We are passing by the fisherman villages and reaching the island, which is worth of his name. Its full of the shalls and mussels, so for sure we are not going home with empty hands.



Naše oblíbené ranní cappucino. Our favourite morning cappucino.

...ale pak už rychle na tenis... but then quickly to play tennis...

 Itálie postupuje přes všemi neoblíbené Německo :) a tak slavíme a "místním" ukazujeme, že za pár roků Česko půjde dál než do čtvrtfinále  :)



tak zase příště v Lignanu, Ciao Lignano


No comments:

Post a Comment